Днес в сутрешните часове в Западна България ще се развият гръмотевични бури, на места много интензивни, с временни усилвания на вятъра. В сила е предупреждение от първа степен – жълт код за значителни количества валежи и градушки.

Около и след обяд явленията ще обхванат източната половина от страната, докато на запад ще затихнат. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад, ще е до умерен, в Дунавската равнина временно силен. С него дневните температури ще се понижат и максималните ще са от 25°-27° на места в Западна България до 34°-36° в Югоизточна, в Пловдив около 34°.

По Черноморието преди обяд ще е слънчево и вятърът ще е от юг-югоизток. В следобедните часове вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 27° и 32°. Температурата на морската вода е 24°-27°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

banner

В планините времето ще е динамично. Облачността ще е променлива, по-често значителна. В сутрешните часове главно в Западна България, а до края на деня и в планините на изток ще има валежи и гръмотевична дейност. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, по най-високите части от югозапад. Преди и по време на гръмотевична дейност вятърът ще се усилва и променя посоката си. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще около 22°, на 2000 метра около 14°.

Новата седмица ще започне с по-ниски температури. Ще бъде слънчево, с по-значителни увеличения на облачността главно над Северна България и планинските райони, където е възможно и да превали. В средата на седмицата температурите отново ще започнат да се повишават.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!