Destiny

“Ще те закопам в чувал”, написал на Фандъкова Димитър Христов, посъветвал я да смени маршрута си

“Ще те закопам в чувал” е била заканата за убийство, която получила във фейсбук Йорданка Фандъкова, кмет на София. Репликата била написана на стената ѝ в социалната мрежа от безработния Димитър Христов.

Мъжът, който до този момент е неосъждан, не се ограничил само със заканата. “Смени си маршрута”, написал той в коментара си. Освен това Христов напсувал столичния кмет на майка и добавил: “Много си проста”. Коментарите били написани в края на април под една от публикациите в профила на столичния кмет.

Според неофициална информация причината за заплахите към Фандъкова е, че мъжът е бил съкратен от работа. Поводът да остане без препитание е, че обектът, в който е работил, е бил затворен заради въведените ограничителни мерки. Бил и недоволен от работата ѝ като кмет. Задържан е на 28 април.

Прекарал в ареста 24 часа. Христов се разкаял пред разследващите и обяснил, че не е бил сериозен в заканите си. Обещал, че повече няма да прави така. Повдигнато му е обвинение за закана за убийство и е освободен от килията с парична гаранция от 700 лв.

Banner 468 x 60 px