Правителството не се разваля, но трябва ясно да определим характера му – дали е реформаторско, или е правителство-параванче, заяви на брифинг в парламента народният представител от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ Христо Иванов.

„Докато правителството се опитва да работи, зад гърба му едно друго мнозинство се опитва да попълва регулаторите“, коментира Христо Иванов по повод на днешното решение в дневния ред на парламента да влезе изборът на процедурни правила за избор на ръководители на Сметната палата, Българската народна банка и Националната здравноосигурителна каса.

„Искаме спазване на поетите ангажименти и предварително съгласуване на всички процедури за регулаторите, преди те да стартират“, каза още Иванов.

banner

„Бойко Борисов каза неща, които не са верни, че нямал ангажимент. Има ангажимент. Има ангажимент към общата законодателна програма. Тя не е един списък, който някъде да бъде развян. Общата законодателна програма инкорпорира в себе си ясен ангажимент заедно да се изработва съответното законодателство“, заяви Иванов.

Според него няма проблем да се спази ангажиментът и двата подготвени антикорупционни законопроекта – на ПП-ДБ и на ГЕРБ-СДС, да се обсъждат на първото четене и от тях да се вземе най-доброто. „Това е нормалната парламентарна практика. Тук става дума за демонстрация, че има друго мнозинство“, смята Христо Иванов.

Иванов призова ГЕРБ-СДС и за последователност в действията по реформата в съдебната власт.

„Никой да не си мисли, че в България ще има правителство-параванче с наша подкрепа“, предупреди той.

По-рано съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков обяви, че депутатите от парламентарната група няма да влязат в пленарната зала по време на днешното заседание на законодателния орган.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space