Борисов: До утре буферният паркинг на българо-турската граница трябва да заработи

„До утре буферният паркинг на българо-турската граница трябва да заработи. Ако кризата стане по-тежка, трябва да има къде да останат шофьорите на тирове". Това каза премиерът Бойко Борисов, който посети летище Узунджово край Хасково, където в момента се подготвя изграждането на буферен паркинг за стотици тирове от километричната опашка на ГКПП "Капитан Андреево".

„От вчера сме провели над 50 разговора с турските ни партньори. Една част от проблема вече се решава. Над 400 тира повече от предишния ден са минали. Заради санитарния контрол, който се провежда в Турция, заради това, че не можем на външните ни граници да спираме тировете, на практика тук става буфер", каза още премиерът.

„Даже и в момента Екатерина Захариева, Емил Караниколов и Росен Желязков обсъждат с турското правителство възможностите", допълни Борисов. 

„Искаме да направим буферен паркинг. Няколко хиляди тира могат да се съберат тук. Искаме да се подготивм, защото ако кризата стане още по-тежка, тук трябва да могат да спят хората. Тук може да се направят места, от които да се купуват храни, напитки, химически тоалетни. Така че в условията на криза това сме направили, това правим", каза Бойко Борисов.

Banner 468 x 60 px