Destiny

Джамбазки: Пакетът мобилност умря

novini.bg novini.bg

Пакетът Мобилност умря и трябва да бъде забравен. Борбата със заболяването предполага дисциплина, лична хигиена, лична отговорност. Този коментар направи евродепутатът Ангел Джамбазки.

Той призова: "Продължавайте да подържате висока лична хигиена, бъдете отговорни, не се подавайте на паника и фалшиви новини и пазете слабите, възрастните, уязвимите".

"Успоредно с тази борба обаче, трябва да се мисли и да се работи за защита на българската икономика, за защита на доходите на българските граждани и предприемачи, засегнати от мерките на извънредното положение. Един от най-засегнатите браншове, редом с туризма и най-общо казано, развлекателната индустрия, е транспортния бранш. Вече е добре известно, че над двеста хиляди българи са пряко заетите в този тежко засегнат от блокадите и опашките и спирането на производството, бранш", коментира още Джамбазки.

"Пакетът Мобилност 1 в тази ситуация означава ЕС без транспорт и доставки, България без транспорт и доставки. Чисто и просто. Видя се, че по европейските пътища и гранични пунктове няма изградени паркинги и терминали, няма дори кошове за боклук, камо ли нормални бани и тоаленти", аргументира се още той.

Джамбазки обясни, че е изпратено писмо комисаря по траспорт писмо, в което е отправено искане т.нар. "Пакет Мобилност 1" да бъде свален от дневния ред на ЕК, като неприложим и застрашаващ икономиките ни.

Banner 468 x 60 px