Пловдивският окръжен съд остави в ареста Д. Й., Т. Ч. и П. К., като потвърди определението на Районен съд – Пловдив, с което спрямо тримата е взета най-тежката мярка задържане под стража.

Спрямо Д. Й., Т. Ч. и П. К. са повдигнати обвинения за извършване на престъпление по чл. 325 ал.2 вр. ал.1 вр. чл. 20 ал.2 вр. ал.1 от НК – за това, че на 03.04.2023 г. като извършители в съучастие са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм, а именно – в търговски център пред множество граждани са склонили свидетеля Д. Д. от гр. Пловдив да бъде вързан в областта на шията за колан, стоейки на колене, да имитира движенията на куче, на което се дават команди и подхвърлят предмети.

Пловдивският окръжен съд сподели извода на първоинстанционния съд, че наличните по делото доказателства формират подозрението, че всеки от тримата е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение.

banner

Окръжният съд счита, че при мярка различна от задържане под стража е налице реална опасност всеки от тримата да извърши престъпление, а за обвиняемия Д. Й. и да се укрие.

Определението на Окръжен съд – Пловдив е окончателно.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!