Станимир Стоилов обяви, че повече няма да е треньор на Левски.

“Не, няма да продължа да работя. Това, което ме притеснява, е начинът на управление и решенията, които се взеха”, започна Стоилов обяви Стоилов след мача с Локомотив (София) – 2:1.

Той изтъкна проблеми в клуба като част от мотивите да се оттегли от клуба. Мъри подчерта, че не съгласен с много неща на управленско ниво и допълни, че дългата серия без победа, която тимът му записа преди време се дължи на това, че “не е идвал с усмивка на работа”.

banner

Специалистът припомни, че отдавна е алармирал за проблемите на “Герена” и подчерта, че от ръководството не са показали желание да ги решат.

Стоилов изрази остро несъгласие с отстраняването на представителя на феновете в Надзорния съвет на клуба Петър Ганев, както и с това на изпълнителния директор Ивайло Ивков.

Мъри каза още, че е поставил две условия, за да остане начело на тима и те са включвали промени в Управителния съвет на Левски и оставането на Ивков.

“Футболният клуб отчита в три направления. Любовта на феновете мога да сложа оценка от „6+“. Второто направление е финансовата страна на нещата. Можем да видим резултата лесно – около 18 милиона приход и разход около 12 милиона, както и между 5 и 6 милиона печалба. Затова оценката ми е отличен. Третото е игровият аспект. След толкова години чакане нямахме трофей, успяхме да вземем такъв. Напълно заслужено триумфирахме в Купата.

Имахме и негативна серия срещу ЦСКА, а сега победихме два пъти и два пъти завършихме наравно. В мачовете с Лудогорец също имахме преимущество в някои мачове. Имаше и такива, в които Лудогорец бе по-добър, но играхме равностойно или по-добре доста пъти. Имахме знаменити европейски вечер. Имаше и негативна серия, но това може би се дължеше и на липсата на усмивка на старши треньора. Слагам оценка около „4 – 4+“.

„Във всяка друга страна, при такива резултати, директорите и треньорите щяха да получат нови договори. Също не съм доволен, че спонсорът има доминираща роля във вземането на решения в клуба. Преди повече от година имах среща с Иво Ивков, Мило Борисов, Наско Сираков и Лъчезар Петров. Тогава казах, че ще имаме проблеми, ако продължаваме по този начин и че Левски не е като всеки друг клуб. Говорих час и половина и може би ми се смееха и ме пренебрегнаха. След това не идвах щастлив на тренировките, защото имаше скандали в клуба“, заяви Стоилов.

Другата темата, която ме засяга – за трансфера на Роналдо. Беше казано, че е подарък за Стоилов. Фирмата спонсор даде парите назаем с дребна лихва, заедно с процент от бъдеща продажба. Това бяха постоянните скандали, които се разразяваха за финансите в клуба. Собственикът на клуба трябваше да се намеси на много по-преден план, защото не виждам причина за уволнение на изпълнителния директор. Сигурно грешим и двамата, но работещите хора са там, за да се опитват и да правят грешки. Не виждам как такива резултати може да доведат до уволнение. При това всичко се случи при тежки условия. Вече бяхме ненужни, когато издърпахме клуба от калта. Следващият, след Ивков, щях да съм аз. Надзорният съвет смени представител на феновете, на база на неща, които собственикът е чул. Ако за това се сваля представителя на феновете, то и аз значи трябва да бъда уволнен“, продължи специалистът.

„Аз дойдох не с мисъл да направя загуба или победа. Предложиха ми дори да направя още един мач и тогава да си ходя. Това беше върхът! Обадих се днес и на спонсорите, за да кажа, че приключвам. Исках да бъда уважителен към тях. Собственикът на компанията беше благосклонен и ме покани да остана до лятото. Аз си мислех, че ще ми даде нов тригодишен договор и за него стана много неловко. Казах и какво не ми е харесало. Спортно-технически не съм имал проблеми и никой не ми е пречил. Със Сираков сме мислели винаги еднакво. Там няма забележки. Проблемите в управлението обаче рано или късно рефлектират върху спортно-техническата част. В работещ клуб можеше да се намерят решения за трансфери, които сега не успяхме да сторим“.

„Ивков беше назначен от Сираков. Ние сме се виждали само на „Здравей“ преди да започна в Левски отново. Отскоро ме пришиха и към фенски организации“, продължи специалистът.

Няма да съм аз този, който ще участва в заробването на клуба. Скандалите започват и сега между фенове и собственик. В Левски трябва да цари мир между фракциите. Не мога да седя на скамейката да гледам разединение. След като не може да се постигне обединение, то явно няма смисъл да съм тук. Поставих вчера две условия, за да остана. Първото условие беше да се замени УС с доминираща квота на работещи хора от Левски, без да назовавам имена и мои желания. Исках работещи служители на Левски, за да може да защитаваме интересите на клуба. Второто условие беше да остане екипа с Ивков и да ни се даде едногодишен план. Ако не ги изпълнихме, то щяхме да си тръгнем. Ако изпълнителният директор е слуга на клуба, то това щеше да доведе до нови 11 милиони към НАП”.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!