Днес ще бъде облачно. Ще има валежи от сняг, главно в Югозападна България, а в североизточните райони предимно от дъжд. През нощта валежите ще обхванат почти цялата страна, в западната половина ще вали сняг, а в източната – дъжд и там на отделни места ще има условия за поледици. Значителни ще са снеговалежите в Рило-Родопската област. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. в източните райони малко по-високи, в Пловдив 1-2°.

По Черноморието ще бъде облачно. По северното крайбрежие ще има слаби валежи предимно от дъжд и са възможни поледици. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 7°-8°. Температурата на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно със снеговалежи, значителни след обяд и през нощта в Рило-Родопския масив. Ще духа умерен и силен югоизточен, по най-високите върхове на Рила и Пирин – южен вятър. Ще има виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 2°, на 2000 метра – около минус 4°.

banner

В петък в Източна България ще вали дъжд, в Западна – сняг, по поречието на Дунав – дъжд и сняг. Остават условията за поледици. Значителни по количество ще са валежите в централната част от страната. В Югозападна България само на отделни места ще превали слаб сняг. В източните райони вятърът ще е умерен от североизток, в западните – предимно слаб от северозапад. Минималните температури ще са от минус 2° до 3°, а максималните – от 2° до 7°, малко по-високи по Черноморието.

През почивните дни от север ще прониква по-студен въздух и температурите ще се понижат, в западната част от страната с градус-два, в източната – с четири-пет градуса. Валежи ще има на места, главно в Северна България и планините, ще са предимно от сняг, в събота в североизточните райони – от дъжд и сняг.

В понеделник ще преобладава облачно време с временни разкъсвания и намаления на облачността. Слаби валежи от сняг ще има само на отделни места, главно в планинските райони. Температурите ще се задържат без съществена промяна, минималните предимно между минус 5° и 0°, а максималните – между 0° и 5°.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!