Destiny

Славчо Атанасов: Манипулацията, че кметът трябва да е от управляващата партия, за да се развива градът, се използва винаги преди избори

Манипулацията,  че кметът трябва да е от управляващата партия, за да се развива градът, се използва винаги преди избори. Това се казва в позиция на предизборния щаб на Славчо Атанасов.

Ето и цялата позиция на Атанасов и екипа му:

Така, през 2011 ни се обеща „златен дъжд“. През 2015 г. ни уверяваха, че ни чака мощно развитие и няма да имаме никакви проблеми с парите от държавата. Дойде 2019 г. За да ни кажат отново, колко ще спечели Пловдив от това, ако кметът е от партията на премиера.

Истината е, че през последните 12 години Пловдив получава от държавата почти еднакви суми във всеки мандат. В мандата 2007 - 2011 година – 52 млн.лв. В мандата 2011- 2015 год. – 56 млн.лв. и в последния мандат 50 млн.лв. През този период България е имала 5 правителства, без броим служебните кабинети.

От обещаните невиждани пари за големите проекти пък се оказа, че има единствено за Колодрума. Темата, защо този проект глътна толкова много средства е тема на отделен разговор с пловдивчани. Факт е, че Пловдив не получи пари за друг мащабен обект. За разлика от Варна и Бургас, например, където се изсипаха стотици милиони левове за транспортната инфраструктура.

Пловдив не получи държавно финансиране за изграждане на така важния за града и свързването на два района пътен възел „Модър-Царевец“. Не получи пари за изграждане на нов мост над р. Марица, нито пък за пробив на Водната палата. Община „Марица“ получи пари за реконструкцията на Голямоконарско шосе, но Община Пловдив не получи.

Всичко, което се случи беше със средства от местния бюджет. Нещо повече – случи се като се вдигнаха данъците и се изтеглиха заеми.

Припомняме и нещо друго – намеците за безвремие и застой във времето между 2008-2011 са удобни опорни точки, но не отговарят на истината. Истината се вижда – на новия, изграден по времето на кмета Славчо Атанасов бул. „България“ с дължина 7 км. и над 500 нови паркоместа, на новия и открит по това време бул. „Източен“, на новия, вдигнат по това време мост на Герджика, в Северния обходен колектор-мегаструктура, дълга 11 км. Кукленско шосе се превърна в модерен булевард.  Първия в страната Завод за преработка на твърди битови отпадъци, бе открит лично от Борисов през 2009 година. Изградихме новото кметство в „Тракия“,  нови 4 парка,   шест нови детски градини,  изградените по това време 150 детски и спортни площадки в града и новия модерен Археологически музей.

Припомняме свършеното по същото това време само в един от районите на Пловдив, например - „Западен“ и инвестираното от кмета Славчо Атанасов тогава. Цитираме отчета на районния кмет от екипа му Здравко Димитров. За 2007-2008 е направен текущ ремонт на 25 броя улици, изградени са 20 нови детски площадки. През 2009 г. за първи път от 20 години е направена нова детска градина ОДЗ „Боряна“, бивша ЦДГ „Полет“ в кв. „Прослав“. За първи път са газифицирани две училища, една градина и една ясла. Само за една година Славчо Атанасов е отпуснал като кмет за управлявания от Здравко Димитров  район 94 000 лв. за ремонт на осветление, благоустройство и улици. През 2010 ремонтите на 4 детски градини и 3 детски ясли, газифицирането на Математическата гимназия са само част от направеното. През 2011 се изгражда нов парк между Пещерско шосе и ул. „Бряст“, преасфалтира се ул. „Перущица“. Проектиране и строителство на бул. „Свобода“-до УМБАЛ ”Св. Георги”, промениха района. И това е само част от направеното в района в мандат 2007-2011.

И накрая да припомним още нещо - управлението на държавата е коалиционно и се състои от партия ГЕРБ и партиите на „Обединени патриоти“. Да припомним, че „Обединени патриоти“ имат вицепремиер и министри като част от това управление. В България правителствата често се сменят, но Пловдив е град на 7 000 години и винаги се е развивал.

 

 

 

Banner 468 x 60 px