Destiny

Бойко Борисов залага на Зико за кмет на Пловдив

Министър-председателят Бойко Борисов подготвя ключови рокади в ГЕРБ за предстоящите местни избори. Това разкриват пред Блиц два независими източника от управляващата партия. 

Стана ясно, че премиерът ще предприеме смяна на кмета на Русе Пламен Стоилов с уважавана фигура от региона, с която да спечели изборите в областния град. Втората значима рокада е в Пловдив, където за кмет ще бъде предложен областният управител на града Здравко Димитров-Зико.  

 В София Борисов ще заложи на Йорданка Фандъкова, която все още не е обявила официално кандидатурата си. Кметицата вече гледа към трети мандат и с нетърпение очаква кои претенденти ще се пуснат в битката за столицата.

 Премиерът Борисов е решил до голяма степен и казуса във Варна. Неговият претендент там е Иван Портних. Не е случайно, че през последния месец, Борисов на 4 пъти инспектира морската столица, а до него плътно стоеше действащия кмет. Двамата се разходиха в джипа и показаха заедно новите пътища, спортни и детски площадки, които са изградени през последните години. 

Кандидатите за други два от големите градове - Бургас и Стара Загора също са ясни. Димитър Николов, който се радва на изключителна подкрепа сред съгражданите си е категоричната номинация на ГЕРБ. 

 Борисов е дал доверието си и на Живко Георгиев, който се доказа като модерен кмет, който успешно ръководи Града на липите и паралелно с това провежда домакинства на състезания от различни спортове. 

Ясна е ситуацията и във Враца, където Борисов ще продължи да залага на Калин Каменов.

 

Banner 468 x 60 px