Двама български граждани нападнаха сърбин във Виена заради пълна чанта с дрога. Нашенците (на 28 и 31 години) са нападнали сърбина (25) на стълбището на жилищен блок, а местната полиция подозира, че намерението им е било да му откраднат дрогата, пише австрийският вестник “Heute”, цитиран от “Блиц”.

Според медиите, основната версия на полицията е, че младежът от сръбска националност е търгувал с наркотици във Виена. Инцидентът се разиграва във вторник, 1 ноември, около 13.15 часа. Той е пресрещнат от двама български граждани в коридора на блока, където живее.

Българите са го нападнали и са се опитали да му откраднат чантата, пълна с наркотици. Сърбинът обаче извадил нож и намушкал няколко пъти единия от българите, като му нанесъл тежки наранявания в горната част на тялото, пише австрийското издание.

banner

При пристигането на полицията и тримата избягали, като са зарязали наркотиците на стълбището. Малко след инцидента българите са задържани от полицията. На 28 г. българин е оказана спешна медицинска помощ, а по-късно е транспортиран в болница с опасност за живота.

Сърбинът също е арестуван и е с повдигнато обвинение за разпространение на наркотици, а от апартамента му са иззети 180 грама хероин, марихуана и пари.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!