Готовността на Община Пловдив да включи в границите си село Белащица, потвърдена единодушно от пловдивските общински съветници, за мен няма особено голяма стойност, защото това няма да реши проблемите на селото. Това заяви председателят на ОбС „Родопи“ Георги Цанков.

Според него категорично няма как на местно ниво Пловдив да помогне на съседното село в проблема с каменните кариери, а именно това е основният мотив на част от жителите да искат отделяне от Община „Родопи“.

„Напротив, аз пък призовавам моите колеги никога да не подкрепят подобно реципрочно решение“, припомни позицията си Георги Цанков. Според него е нереалистично пловдивската управа да изпълни щедро заявените си намерения.

banner

„Чухме обещания за десетки милиони, които ще се налеят в селото; щели да се подобрят и транспортните връзки, да има нова детска градина, че и футболен стадион. Ето обаче какво ще се случи в реалността: основният проблем ще остане и кариерите няма да изчезнат като с магическа пръчица, белащенци ще плащат в пъти по-високи данъци и такса смет, а на този етап Община Пловдив единствено е гарантирала едва 200 000 лева, при това, ако присъединяването се случи. В този смисъл намирам решението на пловдивския местен парламент за прекалено романтично, недобре обмислено и съвсем пожелателно. Силно се надявам в Община „Родопи“ да проявим здрав разум и да запазим привилегиите, които имат сега нашите жители. Защото неслучайно интересът към живеенето и правенето на бизнес в нашата община през последните години е огромен“, допълни Георги Цанков.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!