Това е ясен сигнал към международната общност, че Русия е заинтересована “да продължи войната”, смятат от Алианса
Мобилизацията и обявените референдуми в Украйна показват отчаянието на Путин, заяви говорителят по външната политика на ЕС Петер Стано.

“Ходът на руския президент Владимир Путин за частично мобилизиране на войски, както и настояването за гласуване за анексиране на окупираните територии, показват неговото отчаяние от военните провали на Москва в Украйна”, заяви Стано.

Той допълни, че обявяването на частична мобилизация от страна на Путин е ясен сигнал към международната общност, че Русия е заинтересована “да продължи войната”.

banner

“Това още веднъж показва, че Путин не се интересува от мир. Това е ясен сигнал към международната общност, че той се интересува единствено от по-нататъшна разрушителна война”, каза той. “Това е и още един знак за неговото отчаяние от това как върви агресията му срещу Украйна”.

“ЕС не воюва с Русия, а подкрепя Украйна в защитата на нейната независимост и териториална цялост”, добави Стано на пресконференция в Брюксел, коментирайки речта на руския президент Владимир Путин.

Белгийският министър-председател Александър де Кроо призова страните от ЕС да запазят спокойствие и да не наливат масло в огъня след речта на руския президент.

“Трябва да реагираме спокойно, да не наливаме масло в огъня. Не бива да провокираме”, каза де Кроо.

В същото време той заяви, че е необходимо да се запази позицията по отношение на Украйна и да се продължи да ѝ се оказва помощ. По думите му Белгия вече е предоставила помощ на Украйна на стойност 55 млн. евро и ще продължи да го прави./БГНЕС

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!