Destiny

Каракачанов: Не може да протестиращ срещу циганската престъпност и да вършиш цигански работи

Шефът на полицията в Габрово е допуснал една грешка. Не е проверил тримата цигани, които са пребили продавача. Те са били криминално проявени. Ако ги беше проверил и задържал за 72 часа, сега нямаше да има тези протести. Иначе виждаме, че полицията си върши работата.

Това каза в предаването "Тази неделя" по БТВ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който коментира темата за протестите в Габрово. "Аз също съм организирал протести срещу циганската престъпност, но не приемам български момчета с качулки, пили алкохол, носещи тояги и боксове, да се саморазправят с полицията. Не можеш да протстиращ срещу циганската престъпност и да вършиш цигански работи. Аз съм против всякакво ексалиране на напрежението, насилие и саморазправа. Законът трябва да важи за всички", категоричен беше Каракачанов.

"Отдавна казвам, че първите, които трябва да сигнализират за проблемите с циганската престъпност, са местните власти. Те са първите, които виждат, че цигани се заселват незаконно и започват да сковават бараки. Внесли сме промени, с които искаме нещата да се променят. Повечето цигани са социално слаби и не могат да си плащат глобите. Те и не работят, но имат сили и енергия да бият и да вършат глупсоти. Тогава ще трябва да полагат обществено полезен труд. Всичко това е заложено в концепцията за социализиране на циганите. Пак ще повторя, че ако тази концепция не бъде приета в Министерски съвет, ще подам оставка. Това не е политически трик. Последните 20 години стана ясно, че всички проекти за циганска интеграция не работят. В моята концепция няма нито един ред, за който да се каже, че е дискриминационен. Категорично нямаме нищо общо с клипа на побоя в Габрово", заяви още министърът на отбраната.

"Целият скандал с апартаментите не заради европейските или местните избори. Този скандал според мен избухна заради битката за главен прокурор. Видяхте, че бяха ударени много лица от съдебната система. В цялата тази работа Цветан Цветанов стана косвена жертва. За мен правителството си върши много добре работата и не виждам смисъл премиерът Бойко Борисов да подава оставка. Обединени патриоти не се явихме заедно на евроизборите, защото Валери Симеонов не искаше коалиция с Волен Сидеров, но не искам да коментирам партньорите си", разкри Каракачанов.

Banner 468 x 60 px