Destiny

Цветанов: С позицията си за Венецуела Радев създава допълнително напрежение

24 часа 24 часа

"В четвъртък ще има среща. Убеден съм, че така ще се избегнат всякакви спекулации. Трябва да разберем първо дали има съвпадение при посещенията на този служител на Русия в България и във Великобритания". Това заяви зам,- председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов пред Би Ти Ви по повод информациите за отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев и евентуална връзка на заподозрения трети участник в случая "Скрипал".

"Ще се въздържа от коментар, защото позицията ми е лична, а все пак съм председател на парламентарна група", коментира той в отговор на въпрос възможно ли е да се стигне до изгонване на руски дипломати от страната, ако се окаже, че има замесен служител на Русия в отравянето на Гебрев. "Великобритания е една от най-добре подготвените системи за сигурност. Хибридните атаки са факт от 2015-2016 г. Има 3 варианта за поднасяне на фалшива информация", каза Цветанов. "Убеден съм" - така отговори зам.-председателят на ПП ГЕРБ на въпрос дали Русия ще се намеси в изборите ни.\

"Ние сме в постоянна атака от тези хибридни атаки", добави той. "Не изключвам възможността", коментира Цветанов появилата се информация, че венецуелската национална петролна компания се опитва да изнася държавни средства в България.

"При такива тоталитарни общества когато ситуацията е критична, разбира се, че това са подходите, това е правено и от БКП, когато приключваше тяхната ера". "Начинът, по който Радев направи неговата позиция, той допълнително създава напрежение и предпоставки за разделение в обществото", допълни той по повод ситуацията във Венецуела.

"За мен е важно да се разбере и от ромските представители и българските, че всички сме равни пред закона", заяви Цветан Цветанов. "Нашият регион представлява изключително голям интерес не само за ЕК, но и САЩ. Тази модернизация е задължителна", каза той относно предстоящата покупка на нов изтребител. Според него България стои изключително надеждно пред евроатлантическите ни партньори.

Banner 468 x 60 px