Destiny

Българските превозвачи ще блокират Европарламента, румънските - ЕК

Представители на браншовите сдружения в сектор "Автомобилен транспорт" проведоха спешна работна среща във връзка с организирането и провеждането на международен протест на превозвачите на 10 януари 2019 г. в Брюксел.

„Това е поредна среща. Вече съм правил над 10. На нея се очертаха техническите параметри на този протест. По-важното е, че на 10 януари Европа ще затвърди своето лицемерие, защото тогава се гласува в транспортната комисия този пакет „Мобилност” 1 , с който Западна Европа се опитва да открадне бизнеса на стотици хиляди семейства", каза за предаването "Плюс-Минус. Коментарът след новините" Александър Сиди, депутат, ПГ на "Обединени патриоти", ВМРО.

„Протестът цели да бъде блокиран Брюксел, работата на администрацията. Румънските колеги ще бъдат пред ЕК, ние ще бъдем пред Европарламента”, обясни Александър Сиди.

„Това е началото. Ако се стигне до гласуване на пакета, ще бъде блокиран целият Брюксел. Никой не може да спре 1000 камиона да въртят по Околовръстното на Брюксел и да блокира целия град”, заяви още Сиди. Изпълнителният директор на Камарата на автомобилните превозвачи в България Димитър Димитров разкри не само какъв ще бъде мащабът на протеста, но и на какво се надяват превозвачите. „Планирали сме около 600-700 души да протестират на площад „Люксембург”.

С тях ще има и 10 тежкотоварни автомобила. Нашата идея не е първоначално да блокират целия град. Искаме евродепутатите да вникнат детайлно в текстовете. Дали ще ескалират нещата – не се планира. Ние сме отговорна организация”, заяви Димитров.

Banner 468 x 60 px