Destiny

Борисов: Напрежението между Русия и Украйна е изключителна заплаха за България, може да възникне страховит конфликт в Черно море!

блиц блиц

Премиерът Бойко Борисов е истински разтревожен от конфликта, който в момента се води между Руската федерация и Украйна. Това каза българският министър-председател по време на лекция, която той изнесе в Рабат в сградата на Министерството на външните работи на Кралство Мароко.

По думите му, за България като съсед и на двете страни в акваторията на Черно море, този конфликт е една изключителна заплаха за страната ни. Той даде пример, че както много пъти на Балканите се е случвало, от нищо може да възникне страховит конфликт в Черно море и региона. Бойко Борисов се радва, че много от европейските лидери с голяма тревога следят ситуацията и се надява този конфликт да бъде избегнат.

"Има абсолютно всички предпоставки - икономически, финансови, политически, натрупана омраза", добави министър-председателят. Затова Борисов се надява да се върнат моряците и корабите, да се спазват споразуменията и да не се допускат подобни неща в бъдеще. Освен това България изгражда газов хъб "Балкан" и преговорите за пренос и търговия с природен газ от различни източници към днешна дата, в такива условия, ще се водят много трудно, изтъкна премиерът.

Banner 468 x 60 px