Destiny

Парламентът окончателно отне НСО кола

24 часа 24 часа

Парламентът отне правото на омбудсмана Мая Манолова да ползва кола и шофьор на НСО. Това решиха депутатите с окончателно приети текстове в бюджета за следващата година.

Предложението на ДПС да не се отнема това право на омбусмана, получи подкрепата на БСП и завихри скандал в залата. В началото на ноември финансовият министър Владислав Горанов каза, че свалят Манолова от кола на НСО и й отнемат шофьора. Седмица по-късно в отговор омбудсманът проведе мобилна приемна във влака София - Варна.

"Ако случайно няма кола мисля, че някой от строшените автомобили на Народното събрание можем да ѝ предоставим след ремонт", заяви шефката на бюджетната комисия и депутат на ГЕРБ Менда Стоянова и допълни "не смятам, че най-популярният човек в държавата, най-обичаният от потиснатите народни маси човек трябва да бъде пазен“. Стоянова акцентира, че не е нужно Манолова да се вози във влака или автобуса, защото бюджета на омбудсмана за догодина е 3,2 млн. лева. „От тях само 2 млн. са за персонал. Останалите пари са отпуснати за издръжка, има и за шофьор, и за кола“, каза още Стоянова.

Banner 468 x 60 px