Destiny

Александър Сиди: Създадохме изключително черен образ на Обединените патриоти

блиц блиц

Обединените патриоти не водят разговор за това дали да се явяват поотделно на избори, а за това дали и по какъв начин да участват в управлението. Това зяви в студиото на "Плюс-Минус" по Нова телевизия депутатът от коалицията Александър Сиди.

В групата не сме се карали, но по медиите успяхме да създадем изключително черен и негативен образ и няма как той да не се отрази на обществената нагласа към Обединените патриоти. Не трябваше който и да било от тримата лидери на партиите в коалицията да действа по този начин.

Той добави още, че причината за скандалите в малката коалиция от последните месеци не е евентуалното желание на трите партии да се конкурират помежду си и да се явяват отделно на следващите избори. Такъв разговор не е имало, разговорът винаги е бил в посока на това дали трябва да участваме в управлението, как да участваме в управлението и какви идеи да предлагаме, каза още Сиди.

По темата за отлагането на машинното и електронното гласуване Сиди коментира, че целта е да се гарантира сигурността на вота. Аз лично смятам, че това е правилно, че трябва да има машинно и електронно гласуване, че трябва да улесним достъпа на хората. Проблемът обаче е сигурността. От една страна – сигурността на доставяне на машините, защото помним, че на предишните избори имаше проблем с това да бъде доставен необходимият брой машини с достатъчно сигурен софтуер.

От друга страна, при електронното гласуване никой не може да гарантира тайната на вота. При електронното гласуване все още не е измислен начинът да се гарантира, че човекът, който гласува, е този, който гласува и той не гласува под натиск, каза още Сиди.

Banner 468 x 60 px