Destiny

Само двама депутати дали имунитети досега - Елена Йончева и Борис Кърчев

Само двама от шестимата депутати, на които главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитетите, са декларирали досега писмено съгласието си да им бъдат отнети. Това са Елена Йончева от БСП и Борис Кърчев от ГЕРБ. Това стана ясно от съобщения, прочетени от парламентарната шефка Цвета Караянчева при старта на пленарното заседание тази сутрин. Тя вече ги е изпратиля в прокуратурата.

В четвъртък почти всички депутати, с изключевие на Веселин Марешки и Кръстина Таскова от "Воля", декларираха готовност доброволно да се откажат от имунитетите си. Депутатите отново започнаха работа по-късно. Този път в 9,00 системата регистрира 122-ма присъстващи и Цвета Караянчева би звънеца, но БСП веднага поиска поименна проверка. След нея в зала вече бяха отчетени 134 депутати.

При гласуванията малко по-късно Станислав Станилов от ОП се оплака, че системата дава дефекти при гласуване непрекъснато и трябва да се направи профилактика. Сензорите на пръстите на някои са почувствителни, коментира Караянчева и обясни, че профилактика е правена.

Banner 468 x 60 px