Destiny

Борисов пред чуждите посланици: Не искахте информация, а ни заляхте с негативизъм

24 часа 24 часа

Близо час продължи срещата на премиера Бойко Борисов с представителите на Дипломатическия корпус у нас. Министър-председателят, главният прокурор, министърът на вътрешните работи информираха дипломатите за хода на разследването на убийството на русенската журналистка Виктория Маринова.

В срещата в Министерския съвет участва и вицепремиерът Красимир Каракачанов. Източници от правителството коментираха, че на срещата с дипломатите Борисов е изразил недоволството си от международните реакции по случая. Премиерът бил недоволен и от факта, че нито едно посолство в България не е поискало официална информация, а в същото време са правени негативни коментари за страната ни и за работата на властите по случая.

"Тъй като знам, че сега в Брюксел доста хора ме гледат, аз умишлено разговарях с тях през тези дни, защото очаквах, че това, което са ни учили - да не се обвинява никой до категоричното доказателство, че това е виновникът. Те ни разсипаха от "Туитър", добави Борисов. На срещата с дипломатите Борисов е заявил, че е готов да отговаря на всякакви въпроси по случая на следващия европейски съвет. Заради международния натиск върху страната ни, за да не се попречи на същинската работа на органите на реда, в последните дни МВР било принудено да съобщава фалшиви версии за разследването, обяснил още премиерът пред посланиците. На днешната среща нито един от тях не е отправял въпроси към представителите на властта

Banner 468 x 60 px