Destiny

Борисов пристигна в Залцбург за срещата на лидерите на ЕС

24 часа 24 часа

Започна срещата на върха на Европейска народна партия преди вечерята на лидерите на държавите членки на Европейския съюз, давана от федералния канцлер на Австрия Себастиан Курц. Това обяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук. Той бе посрещнат от председателя на Европейския съвет Доналд Туск.

По време на работната вечеря лидерите ще обсъдят постигнатото по отношение на намаляването на броя на нелегалните мигранти и сътрудничеството с трети държави. Такъв ще бъде и фокусът на Срещата на върха в Австрия на 20 септември. Държавните и правителствени ръководители ще направят преглед и на напредъка, постигнат в областта на сигурността по границите и киберустойчивостта, както и в засилването на полицейското и съдебно сътрудничество.

Срещата ще приключи със заседание във формат ЕС27 за обсъждане на въпросите, свързани с Брекзит. Това заседание ще предостави възможност за разглеждане на състоянието на преговорите с Обединеното кралство и следващите стъпки. Борисов по-рано пристигна на летището в Залцбург, където го очакваше Алексис Ципрас, който също ще участва във вечерята на лидерите.

Banner 468 x 60 px