Destiny

Президентът с първата дама в Лондон, чака се покана за среща с кралицата

24 часа 24 часа

Посещение в Лондон на президента Румен Радев готви “Дондуков” 2. Очаква се визитата на държавния глава, по време на която ще го придружава и съпругата му Десислава, да е през втората половина на октомври. Тъй като още не са потвърдени датите и програмата, от президентството не съобщават никакви подробности за визитата във Великобритания.

Очаква се в рамките на посещението си Румен Радев да бъде приет от кралица Елизабет II. Отсега обаче е ясно, че се готви отделна програма за първата дама. Тя ще разговаря с българската общност в сградата на посолството ни в Лондон. Предварителната дата за срещата ѝ там е 17 октомври. Последното официално посещение на български държавен глава в кралството бе на президента Росен Плевнелиев през 2014 г. Преди него на посещение при кралицата бе Петър Стоянов заедно със съпругата си Антонина през 2001 г.

Основна тема на срещата на Радева с българите на Острова ще бъде развитието на духовните връзки между България и Обединеното кралство. Покани за събитието, разпратени от мисията ни, вече получили редица български интелектуалци, журналисти, неправителствени организации и бизнесмени.

Banner 468 x 60 px