Destiny

ГЕРБ събра 20 000 лева за рождения ден на Борисов, премиерът ги дарява за църква и джамия

ГЕРБ събра 20 000 лева за рождения ден на Борисов, премиерът ги дарява за църква и джамия Blitz

Бойко Борисов дарява 20 000 лв, събрани за рождения му ден от парламентарната група на ГЕРБ, застроеж на църква и ремонт на джамия.   Това обяви пред журналисти в парламента председателят на групата Цветан Цветанов. Той припомни, че е традиция всяка година депутатите от партията да събират някаква сума за рождения ден на лидера си и той да решава за каква благотворителна кауза да отидат.

 Решението на премиера е тази година парите да бъдат разделени на две - 10 000 лв. за дострояването на новата църква в Бяла, Русенско, а другите 10 000 лв. за ремонт на джамия в с. Подайва, община Исперих.

 Даренията са израз на солидарността и съпричастността на премиера и на ГЕРБ към проблемите на българските общности и етноси у нас, отбеляза Цветанов. 

Повече от 17 години нашият бивш митрополит, сегашен патриарх, служеше в един метален РЕП, бивша книжарница, и това е една негова мечта, сега изпълняваме това негово желание, 30 години имаше кръст, забит в една поляна, обясни кметът на Бяла Димитър Славов.

 На свой ред Мехмед Хасан от местната структура на ГЕРБ в село Подайва, Исперих, разказа, че джамията се нуждае от ремонт от две години.

 

Banner 468 x 60 px