Destiny

Бойко Борисов отказа срещата с македонския президент!

Премиерът Бойко Борисов отказ срещата си с македонския президент Георге Иванов, която е планирана за утре сутрин.

Държавният глава на Македония е вече у нас и след малко ще бъде приет от колегата си Румен Радев. Срещата на Иванов с Борисов е част от официалната програма на неговата визита. Премиерът Борисов е разпоредил на външния министър Екатерина Захариева също да не приема македонския президент.

Причината да отказа на двете срещи е абсолютно арогантното поведение на Георге Иванов вчера по отношение на постигнатото споразумение за името в спора между Гърция и Македония.

Срещите на премиера Бойко Борисов и външния министър Екатерина Захариева наистина са отказани, потвърдиха официално от Министерския съвет.

Не искаме да се намесваме във вътрешните работи на нашата съседна държава. Нашата позиция е принципна и е ясна, както и на цялата международна общност. Ясна е и позицията на президента на Р Македония. Българското правителство не вижда смисъл да бъде използвано във вътрешнополитическите дебати в Скопие. Ключова за бъдещето развитие на нашата съседна държава е интеграцията в ЕС и НАТО и тя не бива да бъде поставяна под въпрос.24 часа

Banner 468 x 60 px