Destiny

Владислав Горанов се ядоса: Никой не може да уволни това правителство с интервю

Този, който иска да уволни правителство, трябва да заеме ясната си роля. Това каза на брифинг в парламента министърът на финансите Владислав Горанов.

По думите на Горанов изрично в Конституцията правото за предлагане и изпълняване на бюджета е вменено на изпълнителната власт. „Никой друг освен българският парламент и изпълнителната власт не могат да намерят отражение в него. Никой не може да уволни това правителство с интервю. То може да бъде уволнено, ако е неуспешно, по начина, по който е избрано. Ако някой иска да предложи неговите приоритети, трябва да намери друга трибуна за изява, която да се вмества в конституционната координация между отделните власти. В противен случай ще продължим да не разбираме къде и на кого не угодихме“, каза Горанов, цитиран от "Фокус". 

По думите му е трудно изпълнителната власт да спори с опозицията за нейния дневен ред и с този на държавния глава, който не знае. „Това, което обсъждахме преди днешната среща е начинът, по който можем да отговорим на очакванията на българския президент. Озадачени сме от опита постоянно да бъде внушавано, че сегашното правителство е неуспешно, че начинът, по който се разходват публичните средства е неефективен и че приоритетите, които то налага на българското общество не са правилни“, заяви Горанов. 

Banner 468 x 60 px