Destiny

Президентът Радев за авиокатастрофата: Това е една голяма трагедия и призовавам да няма политически спекулации

Първо искам да изкажа съболезнования на семействата, близките и колегите на загиналите летци. Важно е, че летецът Каменов е в добро и стабилно състояние. Тук е при най-добрите специалисти и вярвам, че скоро ще е в нормално състояние. Това заяви президентът Румен Радев след посещение при оцелелия при катастрофата с хеликоптер вчера борден инженер Алексей Каменов.

"Имам дългогодишен опит в тази материя и преди заключенията на разследващите, не искам да спекулирам по тази тема", заяви Радев на въпрос какво според него е причинило инцидента.

"Това е една голяма трагедия и призовавам да няма политически спекулации, защото не е морално. Нека обаче не забравяме, че останалите от утре продължават да летят и ние сме длъжни да посочваме проблемите и да настояваме за решаването им", добави президентът.

"За по-малко от година за втори път загиват летци. Правих консултативен съвет специално за българската армия. Каракачанов не може да направи повече, защото е поставен в едни рамки - бюрократични и документални", заяви той.

Banner 468 x 60 px