Destiny

Инчев и Сиди на среща с министър Димов за качеството на въздуха в Пловдив

Вчера в Министерството на околната среда и водите народният представител от ВМРО – БНД и областен координатор на партията за Пловдив Александър Сиди и кметът на р-н „Южен“ и председател на ВМРО в града Борислав Инчев проведоха среща с министъра на околната среда и водите Нено Димов.

На нея беше обсъдена възможността градът под тепетата да кандидатства по Оперативната програма за чистотата на въздуха. Както всички големи градове, така и Пловдив страда от замърсяване на въздуха, предизвикано както от засиления трафик и различните видове производства, така и от горенето на забранени материали за отопление в циганските махали в региона.

Срещата беше изключително ползотворна. След нея министър Димов пое ангажимент да направи необходимото общината да се възползва от възможностите на Оперативната програма. От тук нататък обаче самата община, както и Общинският съвет са тези, които могат и трябва да придвижат нужните документи. Припомняме, че Пловдив и друг път е правил опити да се включи в Европроектите за въздуха, но без успех. Сега, благодарение на усилията на народния представител от Патриотите Александър Сиди и кмета на р-н „Южен“ Борислав Инчев от ВМРО, има реалния шанс да успее.

Именно благодарение на усилията на Сиди министър Димов даде зелена светлина и на Водния цикъл, а сега и качеството на въздуха за пловдивчани може да се подобри. Стига общината и ОС да си свършат работата. 

 

Banner 468 x 60 px