Destiny

Тирове блокират София и Брюксел заради двойния стандарт

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки говори днес в Пловдив за двойния стандарт не само на храните, но и на пазара на труда у нас и в Европа.

"Категорично трябва да се противопоставим на идеята на френския президент Макрон за двойния стандарт при шофьорите, заради която всички фирми от източна Европа ще фалират и шофьорите трябва да станат гастарбайтери. Това засяга около 140 000 българи, които не са само шофьори, а и персонал към фирмите. 

Ако не успеем да се се противопоставим на тази директива, когато България председателства ЕС, то следващата държава- Австрия, е категорично съгласна с идеите на Макрон. Затова днес ще разговарям с големи транспортни фирми в Пловдив за протест в София на 17 май и голям протест в Брюксел.

Това ще засегне не само нашите шофьори, а и всички страни източно от Виена. Представете си какъв разход е на всеки 3 седмици в чужбина, шофьорите да се прибират за два ни в почивка, а камионите да остават там. Работното място на шофьора е кабината на камиона, затова веднъж успяхме да отложим това гласуване и сега ще се борим до край тази директива да отпадне", коментира Джамбазки.  

Banner 468 x 60 px