Destiny

Скандалът с кмета на Сопот се разраства

Миналата седмица ви запознахме със сигналите срещу кмета на Сопот Деян Дойнов, става дума за една фирма, която е била собственик на 73 дка земеделска земя. Собствениците искат да развиват бизнес, лозови масиви. Това съобщи на пресконференция Александър Иванов от ГЕРБ.

Кметът начислява един данък върху земеделска земя от 24 000 лева към частния инвеститор на лозовите масиви, което е скандално, му начисляват данък смет. Следва логичният въпрос и Документи за промяна статута на тези масиви и земи не са постъпвали никога.

Поради произвола при каквито и да е документи изисквани от управителя на дружеството, чуждестранният инвеститор не получава никаква информация защо са му начислени тези такси, каза още Иванов.

Общината завежда иск към ЧСИ, изгонва един частен инвеститор, 73 дка лозови масиви се оказват в ръцете на други лица, без никакви правни указания.

34 общини са управлявани от БСП. Продължението има антискандален характер. Данъчната оценка, която са измислили в общината, е 5634 лева на декар, обясни депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров.

Логичният въпрос е защо правят това нещо в община Сопот. Нашето обяснение е, че те искат да създадат фиктивна видимост на данъците в общината. Надяваме се главният прокурор да разпореди проверка по нашия сигнал. Налагането на такса смет върху лозови масиви е абсурдно и граничи с нездравия разум, каза той, предава 24 часа.

Banner 468 x 60 px