Destiny

Румен Радев: Спортът ще ни върне и самочувствието, ще даде здраве на младите и на нацията

Спортът ще ни върне и самочувствието, ще даде здраве на младите и на нацията, ще спести огромни разходи за здравеопазване.

Спортът може да спомогне за изкореняването на агресията в училище, в дома, по улиците, каза президентът Румен Радев, който беше гост на тържественото събрание, с което Националната спортна академия "Васил Левски" отбеляза 75-ата си годишнина, цитиран от БТА.

Дълбоката обществена криза през последните десетилетия не подмина и спорта. Държавата се отдръпна от финансирането му, отдръпна се от много важни помощни, регулаторни, контролни и обединяващи функции, каза държавният глава пред присъстващите. Напоследък се задоволяваме и с един медал от олимпиада, за спортна култура сред българската младеж трудно можем да говорим, добави той. Президентът Радев подчерта, че спортът далеч не е само физическо развитие, а развива също бързината и гъвкавостта на мисълта, изгражда характера, възпитава в екипен дух, спортментство, обединява нацията, сближава хората и народите, носи мир. Радев добави също, че в развитите държави спортът вече е част от икономическото развитие на страната.

Banner 468 x 60 px