Destiny

От БСП скочиха срещу Мария Габриел, нямала ценз за дигитализация

1 от 1 Бившият външен министър, а от днес и шеф на комисията по европейските въпроси - Кристиан Вигенин, изрази недоволството на червените, че номинацията за еврокомисар не е била обсъдена с тях и с останалите политически сили. Той беше категоричен, че кандидатурата на Габриел, въпреки че тя е активен евродепутат, не е подходяща специално за прокламирания и свободен ресор "дигитализация", предава Канал 3.

"Трябваше да има широко обсъждане за подобен пост. Ако пък й бъде даден ресор "Дигитализация", тя няма ценз", коментира Вигенин. Той също като Карадайъ се върна към случката с отказа на Кристалина Георгиева, която си се върна в Световната банка и отстъпи важен ресор, свързан с бюджета на ЕС. Отговорността за проваления ресор е на ГЕРБ, отсече Вигенин.

"Трето, ми се струва, че Мария Габриел макар и добър евродепутат, нито нейното образование, нито досегашна работа в европарламента имат връзка с ресора който й се предлага. В този смисъл ни се струва, че тя е по-скоро политическо назначение, доколкото тя е и в ръководството на ЕНП. Въпреки всичко, което казваме, ние й пожелаваме успех, надяваме се тя да направи за България повече, отколкото нейните предшественички", добави соцдепутатът.

Banner 468 x 60 px