Destiny

Митов проговори за тежката съдба, която го сполетя след посещението в Столичното следствие!

kanal3 kanal3

Бившият външен министър се сдоби с обвинение за безстопанственост по разследването за близo 500 xиляди лева, платени според прокуратурата неправомерно на фирма за организиране на служебни пътувания. Парите са за осигуряване на самолетни билети, хотели и застраховки.

„Изненадва ме цялата тази работа. Знаете, че обществените поръчки, поради обжалвания и други причини, се бавят дълго време. Министерство на земеделието си е провело негова обществена поръчка, практически ние сме защитили обществения интерес, като сме подписали споразумение с тях. Не мога да разбера изобщо обвинението, при положение че ако има нарушение, то е при фирмата, която може би в един момент е взела повече от Министерство на земеделието и от МВнР, но след проверка е върнала определени суми.

МВнР има такова споразумение и с Министерството на образованието впоследствие, докато тече нашата обществена поръчка. Това е практика във всички български институции“, обясни на излизане от следствието Митов, цитиран от в. Труд. Според него той е „поредният в редичката министри, които трябва да дойдем до тук да си се видим“. Междувременно в следствието влезе депутатът от РБ Гроздан Караджов.

Banner 468 x 60 px