Destiny

Менда Стоянова, ПП ГЕРБ: Тревожно е, че БСП отказва дебати на експертно ниво

„Притеснена съм, че БСП бяга от дебати на експертно ниво. До момента не съм видяла нито един човек от екипа на Корнелия Нинова, който да е излязъл да защити определена политика в определена област.“ Така отговори кандидатът за народен представител на ПП ГЕРБ в 16 МИР – Пловдив град Менда Стоянова на запитване от граждани по време на среща в район „Централен“ по повод проваления от БСП дебат по националните телевизии. Тя е категорична, че Нинова се страхува от експертен дебат, тъй като няма екип, който да представи.

Според Менда Стоянова обещанията, които щедро раздава лидерката на социалистите, са неизпълними или биха могли да се случат само ако се върне епохата на „развития социализъм“.

„Щели да опрощават лихвите на младите семейства. Как? Като приемели в Народното събрание закон, с който да задължат банките да опрощават лихвите. Това ми прилича на закона за национализацията от 1947 г. Ако това е политиката, която предлага БСП, трябва да го кажат ясно и категорично“, заяви Менда Стоянова.

Според нея малкото от другите говорещи кандидат-депутати на БСП са предимно от гражданската квота – журналисти и социолози, чиито послания са по-скоро политически.

„На мен ми се иска един истински смислен дебат с участието на финансисти, икономисти и други специалисти с експертиза, за да направят гражданите реална преценка кой какво може да изпълни от предизборните си обещания, ако поеме управлението на държавата“, допълни Менда Стоянова, която е икономист, председател на Парламентарната комисия по бюджет и финанси в два парламента и заместник -председател на 41-вото Народно събрание.

Менда Стоянова е втора в листата на ГЕРБ в Пловдив-град. ПП ГЕРБ участва под номер 11 на предстоящите избори за 44-то Народно събрание, които ще се проведат на 26-ти март 2017 г.

Banner 468 x 60 px