Зико постави важни въпроси и приоритетни направления за развитието на Пловдив и областта в МС

Областният управител Здравко Димитров бе поканен да присъства на днешното заседание на Министерски съвет. Той постави важни въпроси и приоритетни направления за развитието на града и областта.

Сред тях са Водният цикъл, изграждането на пречиствателна станция и подмяна на водопроводната мрежа. За проекта са договорени 100 млн. лв. по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020.

Друг важен проект е изграждането на Южен обходен колектор, за когото вече има техническо задание и регионално прединвестиционно проучване. Предстои задание, проектиране и проучване за Каскада Въча. Това е един най-важните приоритетни проекти за не само града, но и за областта, който ще осигури чиста питейна вода на населението.

Идната седмица е насрочена среща със служебния министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев, който ще разговаря със Здравко Димитров във връзка с концесията на Летище Пловдив, за което два пъти имаше неуспешни процедури.

Областният управител ще се срещне и с министъра на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов, с който ще бъдат проведени разговори за проекта за околовръстно шосе на Пловдив, както и за скоростния път Пловдив-Асеновград, чиито старт предстои в най-скоро време. Обсъдени бяха и проектите за рехабилитация и изграждане на ЖП надлез „Хисаря“, пътищата Храбрино-Лилково, Баня-Карлово.

Г-н Димитров ще има среща и със служебния зам.-министър председател Деница Златева, с която ще бъдат обсъдени мероприятията в Пловдивска област във връзка с подготовката на българското председателство на съвета на ЕС – 2018.

Banner 468 x 60 px