Destiny

Пеевски: На следващите избори най-точно ще се премери доверието към ДПС и към мен лично

Следващите избори са много скоро - след половин година. И тогава най-точно ще се премери доверието на хората към мен и ДПС. Това заявява в съобщение, разпространено от пресцентъра на партията, председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

С голям интерес наблюдавам резултатите от социологически изследвания на две агенции, публикувани тези дни, които сякаш излязоха да бранят някой, който бил имал три пъти по-голям рейтинг на доверие от мен. Този похват е последното убежище за провалящи се политици, но не за това е думата тук, пише Пеевски.

Защото моята най-точна социология са хората. Тези, които отредиха на последните избори на ДПС позицията на втора политическа сила, а в моя избирателен район Благоевград - ДПС е първа политическа сила. Доверието на хората се печели като работиш за тях, което ДПС и аз правим всеки ден, а най-точно се мери на избори, допълва той.

Ние сме изпратени в НС, за да изпълняваме това, което хората очакват и желаят - да подобрим живота им и да им решаваме проблемите.

Когато аз и колегите обикаляме населените места, ние сме при хората. Знаем какво е тяхното настроение, споделят ни проблемите си и очакват от нас решения и носене на отговорност, пише още в съобщението.

"А що се отнася до социологическите прогнози и реалността, може да се припомни следното:

През 2001 година същите агенции прогнозираха, че на предстоящите тогава парламентарни избори формация на Царя ще получи съответно 7.8 % от едната и цели 12.2% другата. Данните са от април 2001 година.

На парламентарните избори на 17.06.2001 г. коалицията на Н.В. Симеон Сакскобурготски получи вота на 1 952 513 избиратели или 43%, при това при рекордна избирателна активност от 67%. Нещо повече - след тези избори бе излъчено коалиционното правителство на НДСВ и ДПС с министър-председател Симеон Сакскобурготски, допълва Делян Пеевски.

Правителство, изпълнило пълен четиригодишен мандат, в който оценката на ЕС за България бе за държава със стабилна пазарна икономика, повишило чувствително жизнения стандарт и създало благоприятна среда за бизнеса. В този мандат страната ни бе приета за пълноправен член на НАТО и направи решителните промени, които допринесоха за приемането й в ЕС след две години, става ясно от изявлението на председателя на парламентарната група на ДПС.

Защо припомням всичко това? Защото знам, че избирателите са мъдри и всеки опит да се манипулира общественото мнение води до още по-силна мотивация за хората, да гласуват доверие на онзи, който ще свърши работа и ще носи отговорност. Тъй като те най-добре знаят кой бяга от отговорност и не може да работи за тях. Виждат го всеки ден. Затова благодаря на тези агенции, измерили тези резултати.

Следващите избори са много скоро - след половин година. И тогава най-точно ще се премери доверието на хората към мен и ДПС. Вярвам, че най-хубавото предстои", завършва Пеевски.

Вчера социологическата агенция Алфа Рисърч разпространи проучване, в което се измерва и рейтинг на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и на Делян Пеевски. Според данните на социолозите, Доган се ползва с одобрението на 12 % от участвалите в допитването, при 60 % неодобрение, а Пеевски – с 6 % одобрение, 70 % - неодобрение. При Ахмед Доган, както и при останалите партийни лидери, подкрепата идва основно от вътрешно-партийните среди (61 %). Делян Пеевски обаче получава от тях 26 % одобрение срещу 27 % неодобрение и 47 % неутрални оценки, допълват от "Алфа Рисърч".

Banner 468 x 60 px