Лена Бориславова: ВъZраждане агресира в парламента и се опитва да налага цензура в 21 век

"Някой “бял хакер” е хакнал страницата във Фейсбук на обединителя на нацията ( и на съпругата му) и яростно пише срещу формирането на редовно правителство. За малко да си помисля, че президентът всъщност иска да има още свои служебни правителства… и да няма редовен бюджет", това написа във Facebook профила си Лена Бориславова от "Продължаваме промяната" и прикачи снимка на публикация на президента Румен Радев.

В публикацията Радев нарича записите от заседанието на ПП, разпространени от Радостин Василев, "срамни" и смята, че "последвалите самопризнания на лидерите пометоха миловидната им евроатлантическа фасада. Те разкриха озъбеното лице на една пълзяща диктатура и фанатизъм като заявка за тежки закононарушения, за чистки, „подписани с кръв“, за погром в институциите, за държавна измяна".

Тя коментира и днешния скандал в парламента, когато депутати от ПП-ДБ и "Възраждане" влязоха в сблъсък, заради изказване на Явор Божанков:
"ВъZраждане агресира в парламента и се опитва да налага цензура в 21 век. Липсата на възпитание и простотията взимат връх".

Бориславова смята, че е обявена война на парламента. По думите й прокуратурата е свършила повече работа през последните три седмици, отколкото за три години.

"Трябва да има съдебна реформа. Време е. Не бива да вярваме, че сегашната война на Гешев с политически партии и свързани с тях престъпни групи е дългосрочното решение. Защото те могат да се разберат всеки момент или да си намерят заместител, а ние пак ще трябва да сме по площадите или на избори. Докато в това време … въZрожденските сили и радините вълнения ще продължават да стресират срещу демокрацията.

Пиша това, осъзнавайки, че във втория мандат търсим подкрепа за кабинета именно от ГЕРБ, но поне за момента в този парламент след тези изборни резултати друго мнозинство за съдебна реформа няма. След нови избори едва ли ще изглежда по-добре.

Необходимо е редовно правителство, което да се опита да реши проблемите на страната", заяви тя.

Banner 468 x 60 px