Destiny

Борисов: В момента ни спасява оръжейната промишленост, която изнася за 5-6 милиарда оръжие за Украйна

Ако сега не победим и не направим правителство, за следващите избори не трябва изобщо да излизаме и правим агитация. Към всичко, което сме направили за Търново, аз мога да добавя и църкви, библиотеки, и обещанията към семинарията. "Хемус" щеше да е на 20 км. оттук, да е стигнала до Възела. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Велико Търново пред близо 1000 граждани.

„Всичко това беше спряно. Ние им оставихме по сметка 1,2 млрд., за да може да го продължат - с нас, без нас, няма значение. В момента международният трафик ви минава през центъра на града. Какъв въздух дишате, да ви питам? Тука на баира ТИР-те как пушат и всичко ви влиза в блоковете и две години си мълчите. И слушате Рашков, Шишков с глупостите им“, обърна се той към множеството в залата, цитиран от novini.bg.

Той бе посрещнат на крака и с бурни аплодисменти.
"Тази година нямаме една стотинка по еврофондовете. Срамота! Когато е управлявал ГЕРБ, са работили абсолютно всички еврофондове. Нямахме нито едно наказание, а сега се води една популистка лява политика, която ни обрича на фалит. Кое ни спасява в момента? Спасява ни оръжейната промишленост, която изнася за 5-6 милиарда оръжие за Украйна, спасява ни скъпият ток и преработката на руски петрол, който изнасяме за Европа", обяви Борисов.

"Една госпожа, явно много ме мрази, ми вика - искам пак да станеш премиер. Ама парите са похарчени, няма ги. А вие искате сутринта да си измиете очите и зъбите и този сън, който сте сънували две години, да изчезне. Все пак ние не сме богове. Ние сме хора и всичко това сме постигали с много работа, време и вашата подкрепа. И затова сме се старали да правим всичко, което да ви е добро", подчерта лидерът на ГЕРБ.

"ПП и ДБ искали да правят "правителство на малцинство". Ще им направя елементарната сметка - не могат да направят правителство с ГЕРБ, с ДПС (освен ако не са направили вече нова коалиция след изявлението на белгийския премиер). Който пожелал успех, както на ПП, така и на ДПС", заяви Борисов.
"Така че всичко зависи този път от вас и колко хора ще убедите да гласуват. В случая се наемам с колегите да направим нещо по-добро от сегашното, само ако имаме мощна подкрепа. Ще има и саниране, и строителство на магистрали, и на ВиК сектора", увери той.

В началото кметът на Велико Търново д-р Даниел Панов приветства събралите се и отбеляза, че събитието на Неделя Кръстопоклонна има своя символичен смисъл.

"Последната година ни изчегъртваха, говореха какво ли не, отидоха и по-далеч - арестуваха председателя на нашата партия господин Борисов. Ако погледнем философски, събитията през последните две години, бяха нашето страдание. Днес ние излизаме по-силни и заедно ще извикаме: "Победа!", отбеляза Панов.

"Скъпи приятели, вашата роля днес е да убедите вашите близки, приятели, които не са решили да поемат към урните на 2-ри април, да гласуват с правилната бюлетина - с номер 2 за ГЕРБ. Така ние ще докажем, че партия ГЕРБ е най-силата политическа сила в България, защото е партия на хората и партия, която винаги е мислила за хората".

Водачът на листата във Велико Търново проф. Костадин Ангелов покани на сцената всички кандидати за народни представители от ГЕРБ-СДС.

"От два дни си мисля какво да ви кажа, скъпи приятели. Дали да покажа касови бележки от преди две години или лекарства, които преди бяха с 50% по-ниски. Но вие всичко това го знаете. И се отказах", отбеляза проф. Ангелов.
"Боли ме, защото България е болна. България е потънала в тъмнина. Време е да запретнем ръкави и да излекуваме България от вируса на Промяната", заяви проф. Ангелов.

Banner 468 x 60 px