Кирил Петков: Имаме и наше вътрешно проучване, което ни дава самочувствие да кажем, че ще съставим правителство след изборите

Асен Василев, Кирил Петков и ген. Атанас Атанасов от коалиция Продължаваме Промяната - Демократична България дадоха съвместна пресконференция в Пловдив.

"Ще имаме ново правителство след изборите. Няма как. Имаме и наше вътрешно проучване, което ни дава самочувствие да кажем, че ще съставим правителство след изборите. Нашата коалиция е от 8 партии имаме присъединени и 77 сдружения, което ни дава още по- голямо самочувствие, че ще съставим правителство. Трябва да сме рамо до рамо", каза съпредседателят на ПП Кирил Петков.
"Няма защо да искаме оставката на финансовата министърка. След няколко седмици няма да я има, след като съставим новото правителство. Тя говори за някакви фалити,а добре знае, че събираемостта на ДДС е намаляла драстично. Поне с 500 млн. лв. на месец е намаляла събираемостта на ДДС", добави Асен Василев.
Ген. Атанасов заяви, че основната задача е да се върне парламентарната република.
"От две години живеем в президентска република. Трябва да върнем парламентаризма. Това може да стане само и единствено с редовно правителство и работещ парламент. Имаме проблеми и с мигрантите. Трябва да вземем сериозни мерки, да повишим сигурността. Това ще е наша водещазадача", заяви Атанасов.

Banner 468 x 60 px