Бойко Борисов се срещна с депутати от Върховната Рада на Украйна в централата на ГЕРБ, става известно от публикация в профила му във фейсбук.

ГЕРБ продължава твърдо и последователно да подкрепя Украйна, това заявих по време на среща с депутатите от украинския парламент Федор Вениславский, който е и представител на президента Володимир Зеленський във Върховната Рада, и Игор Герасименко – член на комисията по сигурност и отбрана и носител на най-висшия украински орден „Герой на Украйна“, пише Борисов. В срещата са участвали и представители на украинското посолство в България.

Подчертах пред колегите, че благодарение на ГЕРБ бяха приети решенията за предоставяне на военна помощ за Украйна и за обявяване на Гладомора за геноцид в българския парламент, посочва още Борисов. Освен това в началото на войната ГЕРБ изпрати помощ за Украйна, а през лятото младежите на партията организираха детски лагер за 50 деца от региона на Харков, допълва лидерът на ГЕРБ.

banner

“Представителите на украинската Рада благодариха за всичко, което от ГЕРБ сме направили през последната година за Украйна. Подчертаха, че за тях ГЕРБ е силен поддръжник и приятел и ни пожелаха след изборите през април ГЕРБ да продължи да бъде политическият лидер в страната”, посочва в поста си Бойко Борисов.

В рамките на срещата са обсъдени и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството, както между България и Украйна, така и между партията на Зеленски “Слуга Народу” и ГЕРБ.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!