Нанков: ГЕРБ поиска проверка на разплащаните ремонти от Иван Шишков

От ГЕРБ са внесли искане за проверка на разплатените от служебния регионален министър арх. Иван Шишков пари за пътни ремонти. Това заяви бившият регионален министър и настоящ депутат от ГЕРБ Николай Нанков в парламента пред журналисти, цитиран от БГНЕС.

„ДНСК и АПИ са новите бухалки на служебния регионален министър арх. Иван Шишков и им нямаме доверие. Внесли сме от миналата седмица искане да бъдат проверени ремонти на пътища, които са възлагани през последните две години, и разплатени по времето на Шишков“, каза Нанков.

Той обясни, че ще бъдат разследвани и всички павилиони в район Триадица за последните 10 години, защото имат десетки сигнали за нарушения.

Росица Кирова, също от ГЕРБ, заяви, че от комисията по регионална политика се е решило максимум глоби за изтекла винетка за година да бъдат на стойност от 900 лв. и да бъде със задна дата от 2019г.

„Това решение не допринася за казуса „Пролеша“, защото пълното решение на проблема зависи от Министерския съвет и ангажираността на служебния регионален министър. „Ние не вярваме на добите намерения на арх. Шишков, затова искаме и проверки“, обясни Кирова.

Припомняме, на жителите на село Пролеша първоначално им бе известено, че могат да пътуват до София без винетка, но никой не бе казал, че за това те не трябва да използват магистралата. След време шофьорите в селото получиха глобите за над 93 000, а жителите на селото уточниха, че ако този проблем не се реши от служебния регионален министър, ще излязат на протест.

 

Banner 468 x 60 px