ВМРО: Бойко Борисов да дари субсидията на ГЕРБ за завършване на стадион "Христо Ботев"

Ако Борисов държи на думата си, нека не бъде голословен и дари партийната субсидия на неговата партия за довършването на стадион “ Христо Ботев” и спази обещанието си пред феновете на “канарчетата”. Това се казва в позиция на ВМРО за ситуацията със стадион "Христо Ботев".

PlovdivNews.bg публикува цялата позиция на ВМРО без редакторска намеса.

Сериозен се очертава въпросът доколко и докога публичните финансови средства на общината трябва да се насочват изцяло към конкретен обект, при наличието на редица не по-малко належащи проблеми за града, които също изискват финансови ресурси.

Община Пловдив все повече се превръща в затворник на собствения си кафез, създаден от дългогодишна липса на политики и конкретни навременни действия в защита на общинските и обществени интереси.

Редица (без)действия досега по казуса със стадион "Ботев" в настоящия момент се мултиплицират в Гордиеви възли.

Въобще не е учудващо, че ще се търсят още няколко милиона лева общински пари за стадион “Христо Ботев”.
Чашата на нашето търпение и на пловдивските данъкоплатци вече започна да прелива. Пловдив не е само стадион “Ботев”, той е принципал на множество спортни комплекси, обекти и съоръжения, като пловдивският футбол е само малък нюанс от богатата палитра от спортове, които се практикуват в града ни.

Няма как да подкрепим поредния заем, който ще дойде от джоба на всеки един пловдивски гражданин. Това обрича капиталовите проекти на пълен застой, а дори и на крах.
Както е известно, по време на предишното управление на ГЕРБ бяха отпуснати 25 милиона лева за строителството на стадион "Христо Ботев". До момента от тези средства са усвоени близо 18 милиона лева, а през миналата седмица Община Пловдив взе решение да изтегли допълнителен заем в размер на 12 милиона лева за цялостно довършване на съоръжението.

“Ще има козирка на целия стадион на Ботев, обещал съм на феновете", заяви Борисов на "Колежа” при поредното си посещение.

Напомняме на лидера на ПП ГЕРБ, че обещанията се дават, за да се спазват.
И както народът ни мъдро е отбелязал “казана дума- хвърлен камък”.

Затова ние от ВМРО предлагаме справедливо и рационално решение.

Ако Борисов държи на думата си, нека не бъде голословен и дари партийната субсидия на неговата партия за довършването на стадион “ Христо Ботев” и спази обещанието си пред феновете на “канарчетата”.

Така няма да се налага пловдивчани да плащат с данъците си дадените от Борисов обещания, а феновете няма да останат с горчив вкус, че са били употребени за предизборните похвати на един бивш премиер, пък бил той и централен нападател на “ Бистришките тигри”.
Предложението ще бъде внесено за гласуване на следващата редовна сесия на ОБС- Пловдив от групата на ВМРО.
Общинските съветници ще предложат да бъде спрян проекта ако трябва, както и да се организира одит на свършеното на “Колежа” досега.

Гражданите и данъкоплатци на Пловдив трябва да знаят колко средства ще са нужни за завършването на стадиона и до каква степен на завършеност.

Общинските съветници на ВМРО ще настояват за конкретни отговори и решения по отправените питания и предложения.

Banner 468 x 60 px