Кирил Петков се опита да овладее Българската банка за развитие преди още да е станал министър. Той е направил серия от нарушения. Предишният Надзорен съвет е сключил договор за правно обслужване с кантората, в която е работила Лена Бориславова, с изричното ѝ посочване.

Такъв договор на стойност 164 000 лв. съществува. Това коментира в „Здравей, България” депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева.

„Защо от „Продължаваме Промяната” искаха да овладеят тази банка? Какво се случи, когато сложиха техен Надзорен съвет? Защо се търси облигационен заем – това говори, че вероятно има някакви проблеми с набирането на средства от международните финансови институции. Оттам нататък – защо се иска прекратяването на този облигационен заем?”, пита още тя.

banner

Относно коментарите, че действия на ГЕРБ изглеждат координирани с министри от служебния кабинет, тя посочи: „Няма такава координация. Това са теми и въпроси, които засягат обществото. Нямахме представа, че ресорният министър ще даде изявление, което ще бъде в посока ББР. Координация не може да се търси”, категоричен е депутатът.

Относно кабинетът, Сачева посочи, че от ГЕРБ искат да има правителство. „Полагаме усилия за правителство с първия мандат. Вчера Десислава Атанасова изпрати нашата програма до всички парламентарни групи и предложи това да бъде основа за разговори по политики за управленска програма на България”, обяви тя.

Депутатът подчерта, че от ГЕРБ ще използват всички възможности за създаване на редовно правителство. „Не виждам каква изненада може да бъде това, че ние намираме сходство в нашите политики с „Демократична България”, заяви още Сачева.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space