Борисов: Огромна инфлация и обедняване, неохранявана граница и корупция са резултатите на ПП

В Европа трябва отново да се върнат системните партии. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Стара Загора, предаде БГНЕС.

Борисов даде за пример гласуването за ескадрилата Ф-16 Блок 70 на „Продължаваме промяната“ в Народното събрание вчера: „Видяхте ли поведението им?“.

Той остро разкритикува оценките, които от ПП са си позволили по отношение на ГЕРБ като цитира думите на Корнелия Нинова, определила политиците от ПП като „аматьори“.

„Тук някакви аматьори, цитирам Нинова, си позволяват да дават оценка на ГЕРБ. Това не звучи сериозно. Какво постигнаха те за тези две години“, каза Борисов.

Той се позова на оценката на рейтинговата агенция Standard & Poor's, която прогнозира по-малко от 1% растеж на БВП през следващата година.

„Разбирате ли какво ви причиниха те за две години. Постигнаха растеж по-малко от 1%. Всичките икономически желания на ПП не могат да се осъществят при такъв нисък растеж и инфлация над 15%. Това се нарича на английски disaster, а на български – катастрофа“, подчерта Борисов.

Той изтъкна, че по време на неговото управление българската граница с Турция е била най-добре охраняваната и не е имало мигрантски натиск. Това е признато от всички европейски лидери, включително лидерите на ЕК – Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел. „Оставих им граница за пример. Навсякъде даваха за пример Бойко Борисов. Най-добре охраняваната шенгенска граница, признаваха я в цяла Европа. Сега врим от бежанци. Кой допусна това?“, попита Борисов и добави, че за 15 дни ще поправи проблема.

Той подчерта, че ГЕРБ е уважавана в Германия. „Пъпната връв на ГЕРБ е с германските партии. Ние сме партия с ценности и сме дисциплинирани. Бях им обещал да опазим границата, и го направих. Бях им обещал правителства само на растеж и да имат излишък. България беше отделена от Румъния преди две години и ни пуснаха в най-бялата организация – Банковия съюз. За две години без ГЕРБ и Борисов това се промени“, добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че аферата с „Джемкорп“ е много показателна за мисленето на Кирил Петков и Асен Василев. „Да доведеш приятеля си в Гранитна зала и да му дадеш цялата енергетика. Ако не ги свалил Слави Трифонов, всичко щеше да приключи след няколко години“, заяви Борисов. Лидерът на ГЕРБ добави, че само за шест месеца партиите, които по-рано са подкрепяли ПП, а именно БСП и ИТН в момента изнасят информация за сериозните им нарушения и корупция.

Той подчерта, че е 100% за машинното гласуване, което е въведено от ГЕРБ, но „дойдоха хора, които се хвалят, че държат кода“.

Борисов даде цялостна оценка на управлението на ПП, Василев и Петков през последните две години. „Огромна инфлация, огромно обедняване, изцяло неохранявана Шенгенска граница, купуване от изборите до енергетиката. Това е резултатът от две години управление на „Продължаваме промяната““, заяви той и призова:„Да положим усилия и да подпишем документ за едни шест месеца, ако не искаме подобни правителства. Ако не искаме да го направим, да кажем на Радев, че отиваме на избори. Не е сериозно намерението на ПП със 72 депутати да правят правителство. Ако са решили да правят кабинет на малцинството, тогава са се разбрали или с ДПС, или с „Възраждане“, но със сигурност не с ГЕРБ и БСП, защото ние показваме техните недъзи“, подчерта Бойко Борисов

Banner 468 x 60 px