Парламентът решава дали да ратифицира договора за придобиване на 8 нови самолета Ф-16 Блок 70.

В рамките на парламентарния контрол ще отговаря на въпроси служебният премиер Гълъб Донев.

Освен новите 8 изтребители в договора, сключен на 15 юли т.г., са включени боеприпаси, средства за обучение на Военновъздушните ни сили, поддръжка и резервни части. След влизането в сила на закона за ратификация министърът на външните работи трябва да уведоми правителството на Съединените американски щати за изпълнение на националните процедури.

banner

На първо четене ще бъдат обсъдени и промени в Закона за съдебната власт, с които се цели укрепване на ролята на Инспектората към Висшия съдебен съвет с цел превенция и противодействия на корупцията в съдебната власт. Предвижда се съответните колегии в съвета да приемат Кодекс за етично поведение на българските съдии и на прокурорите и следователите.

Служебният премиер Гълъб Донев ще отговаря на три въпроса. Един от тях е от Корнелия Нинова за позицията на служебното правителство, че България е “пред война”. Поводът е интервю в „Неделя 150“ на говорителя на правителството Антон Кутев.

Още 10 министри ще участват в парламентарния контрол.

Все още няма яснота дали депутатите ще продължат да работят по промените в Изборния кодекс.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!