Destiny

БСП се разграничи и осъди действията на общинските съветници от „Автентична лява БСП“

БСП - Пловдив се разграничи от общинските съветници Пловдив, които вече са преименувани в „Автентична лява БСП“
Декларацията е приета с Решение 8/14.11.2022 г. на ГС на БСП–Пловдив и е изпратена до председателя на ОбС:

Ние, пловдивските социалисти, се разграничаваме и осъждаме действията на общинските съветници, избрани от листата на „БСП за България“, на местните избори през 2019 г. С техния акт от 07.07.2022 г. за преименуване на групата в „Автентична лява БСП“, ясно показаха, че вече не са част от БСП, не представляват политически БСП в Общинския съвет Пловдив и не защитават предизборната платформа на партията.
За пореден път пред Вас и пред пловдивската общесвеност заявяваме тяхната зависимост от знаков пловдивски олигарх и най-вече от съглашение със сегашния кмет от ГЕРБ Здравко Димитров. Категорично се разграничаваме от техните гласувания в местния парламент и заявяваме, че те не отговарят на решенията на Градската партийна организация на БСП в Пловдив.
Ние, пловдивските социалистите, през последните седмици чрез медиите изпратихме позиции относно пробива на Водната палата и закупуването на зала „Строител“, а новата група „Автентична лява…“ за пореден път доказа своята връзка с кмета и за пореден път се разграничи от Българската социалистическа партия. След като кметът беше изоставен дори от своите за редица емблематични сделки, ухаещи на нечистоплътност, в услуга се притекоха пак чуждите. Май продажбата на политици е във вихара си! С тези си гласувания отново излъгаха хората, които през 2019 година ги подкрепиха и избраха.
С действията си в Пловдивския общински съвет, тези съветници доказват, че политическото номадство е факт, същевременно прозират амбиции за самостоятелен политически проект, за което търсят своята легитамация. Всички общински съветници от името на „БСП за България” са официално санкционирани с решение от 23.07.2022 г. на Градската конференция на БСП - Пловдив.
Обръщаме се към Вас, като Председател на Общинския съвет Пловдив, да предприемете ефективни стъпки за премахване на името на партията ни БСП, от името на тази компрометирана група. Протестираме срещу това тези общински съветници да сформират група, която носи инициали БСП. Не желаем такова петно! Призоваваме Ви да покажете, че пловдивският парламент е трибуна на достойни политици и общественици, а не на личности със спорен политически морал, които работят за себе си, но се крият зад идеите и ценностите на БСП.
С настоящата декларация ясно заявяваме публичната си позиция, която следва да бъде зачетена от пловдивския общински съвет.
Декларацията е приета и изпратена на основание чл. 46, ал. 4 от Правилника за организация и дейността на Пловдивски общински съвет.

Градски съвет на БСП–Пловдив

Banner 468 x 60 px