Destiny

Десислава Атанасова: Бойко Борисов ще бъде водач на листи

Бойко Борисов ще бъде водач на листи на предстоящите парламентарни избори, каза в студиото на "Още от деня" по БНТ Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Това, че ГЕРБ се регистрира първи за предстоящите избори в ЦИК не влияе на предстоящия жребий за номер на партия, но се надявам да има връзка с бъдещия победител, въпреки че изцяло зависи от вота на хората, каза Атанасова.

Имаме опит и в управление, и в опозиция. И това е изключително ценно, защото нашите политически опоненти тепърва се учат, допълни тя.

Коментира изказване на бившия премиер Кирил Петков, че за 7 месеца са се научили да управляват:

"Това обучение или възприемането на България като опитно поле и българите като опитни зайчета струва прекалено скъпо. По неекспертни разчети - около 10 милиарда, защото толкова плащаме повече цена на газа, толкова повече плащаме за увеличените пари на горивата, електроенергията, а и не сме получили никакви средства по Плана за възстановяване и устойчивост"."

Десислава Атанасова беше категорична, че не са в политическа изолация от останалите политически играчи, а са част от политическия живот, без значение на кое място ги е поставил суверенът.

"Ние можем да работим много качествено в управление, но сме и много качествена опозиция - знаеща, можеща, експертна, такава, която за първи път направи успешен вот на недоверие", подчерта тя.

Отбеляза, че искат стабилност, предвидимост за държавата, ръст за икономиката и по-добър живот за българските граждани.

Banner 468 x 60 px