Destiny

ИТН: И с какви очи сега Петков - индиректно или директно, ще взима мандат за правителство?

Очаква се отговорът на България по искането на руския посланик в София за оттегляне на решението за отзоваване на 70 дипломати и служители от руските представителства у нас. Темата беше коментирана и в Народното събрание.

В декларация от трибуната председателят на Парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов заяви, че премиерът в оставка Кирил Петков е използвал репресивният апарат на държавата, за да се запази на власт, а последствията от решението за изгонване на 70 руски дипломати и служители в посолството ще бъдат поети от българските граждани:

"Имаме проблем с премиер, който лъже от трибуната на Народното събрание, използва цялата държавна машина, включително и репресивния апарат, защото бил падал от власт. И с какви очи сега подобен човек - индиректно или директно, днес ще ходи да взима мандат за правителство? И ако последва нещо в момента с горивата и с АЕЦ-а, истината е, че България е изключително енергийно зависима и в момента ние постъпихме по този малоумен начин с тези, от които зависим", коментира Йорданов, предава БНР.

Banner 468 x 60 px