Студентите на ВМРО подариха книги на десетки пловдивчани

 Днес на няколко места в Пловдив млади хора раздаваха безплатно книги на български автори  в чест на  празника на славянската писменост. Инициативата е на студентската организация на ВМРО и цели запазване и разпространяване на българската писменост и култура. Сред раздаваните творби беше и биографията на революционера Гоце Делчев.

„Целта на кампанията ни  е все повече хора да обърнат внимание на българската книга, на българската азбука, тази - която светите братя Кирил и Методий дариха на човечеството.

С този жест ние искаме да кажем-  „Вземи безплатна българска книга! Гордей се с българския език и култура!“-обясниха от студентското ВМРО. Оттам  допълват, че точно в днешните динамични времена имаме нужда от отстояване и запазване на идентичността си, а какво по идентично от нашата писменост.

„Българската писменост е преминала през хиляди години и доста промени, но въпреки всичко предците ни са успели да я съхранят, че дори са успели да дадат живот и на отделна езикова група и много други народи, включително и руския факт с който ние само можем да бъдем горди. Звънливият и богат български език е оръжието, с което родните писатели успяват дори и в мрачните и трудни години на гнет да съхранят родолюбието и идеала за свобода, да увековечат отрудения българин, страстите и неволите на хората.“- обосновават инициативата си младите воеводи.

Banner 468 x 60 px