Станислав Балабанов: Петков изглежда нещо притеснен

Премиерът Кирил Петков поиска свикване на Консултативния съвет за национална сигурност заради Северна Македония и призова в срещата да участват всички парламентарни групи. Според формации в самата коалиция, нужда от подобна среща няма.

От "Има такъв народ" (ИТН) отново видяха ангажименти на премиера към РСМ, но не видяха смисъл КСНС да се събира отново.

"Не ви ли изглеждаше притеснен снощи г-н Петков? Такъв КСНС не знам дали президентът ще го свика и за какво да го свиква при положение, че има подкрепа от всички партии позиция, рамкова позиция и декларация в НС. Аз мисля, че няма нужда", заяви зам.-председателят на ПГ на ИТН Станислав Балабанов.

"Ние ще бъдем пределно ясни и крайни, ако се посегне на българския национален интерес", подчерта Балабанов.

Вицепремиерът Асен Василев отрече да има натиск към България.

"Натиск по-скоро не, но всяка среща започва с какво се случва с отношенията. Има засилен интерес. Това не е позиция на правителството и не може да бъде. Трябва да бъде позиция на целия български народ", подчерта финансовият министър.

Българските искания към Скопие остават разделителна линия във властта у нас, но коалицията остава цяла, въпреки съмнения за разпад. От ИТН са категорични - няма да напуснат управлението.

"Това е пълен абсурд към този момента и това е една фалшива новина. Едно такова нещо ще се появи, ако има ясно нарушаване на коалиционното споразумение", обясни Балабанов.

 "От ИТН не са заявявали такова намерение към нас", увери Василев.

Партньорите отрекоха и и появилите се съмнения за "купуване" на депутати от парламентарната група на ИТН от страна на "Продължаваме промяната".

Banner 468 x 60 px