Бойко Борисов: Не съм искал КСНС при президента, за да взема решения за Синода

24 часа 24 часа

"Не съм искал КСНС при президента, за да взема решения за Синода. Ще се сетят за какво говоря. Господ не пише кой колко е дал, посочи лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов по време на посещението си в Шумен.

Единствени в света не затворихме църквите, джамиите и молитвените храмове по време на пандемията благодарение на вас. В църквите имаше всичко - дезинфектанти, спазваха се мерките. А всички други страни сложиха катинарите и затвориха храмовете, каза той по време на посещението си в Шумен. Там Борисов инспектира изграждането на храм на Св. мъченик Райко Шуменски. Лидерът на ГЕРБ бе посрещнат от Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Вие ни помогнахте много. Винаги ще го помним. Вие проявихте своята човечност, а като сега си нямаме човек като вас, нещата не се случват, заяви владиката и добави: "Вие сте вярващ човек. Никога човек не остава без врагове".

"Едно нещо не сме направили, за да ни благодари някой", посочи бившият премиер. След Освобождението има градове, в които изобщо не е правена църква.

В Габрово не беше, Кърджали. Мога да ти изброя още, добави още той. Митрополит Йоан връчи на Бойко Борисов епархийска грамота в знак на благодарност за изключителната помощ за възстановяването на варненския храм "Св. Прокопий Варненски".

"Да подкрепяме храмовете, защото те остават за векове", заяви лидерът на ГЕРБ и още веднъж благодари на митрополита, пожелавайки му здравe.

Banner 468 x 60 px